Usta bir yalancı bilmelidir ki yalan en değerli hazinedir.
Bu nedenle yalanını “sevgilim bugün arkadaşlarla maç seyredeceğiz, gecikeceğim” “ya da “kuafördeydim, yemek yapmaya vaktim olmadı “ gibi BASİT BEYAZLIKLARLA harcamaz. Siz de öyle yapın. Bu kadar emek verdiğiniz yalanlar, bir işe yarasın. Yalanınız hayatınıza değer katsın.
Geniş kitlelere yalan söyleyin.
Nasıl mı?
1. Unutmayın, geniş kitlelerin belleği zayıftır. Her yalana hızla inanır ve hızla unuturlar.
Aynı politikacıların onyıllardır, bu ülkeyi yönetmelerini başka nasıl açıklayabiliriz.
Bu nedenle yalanın “doğal” sayıldığı bir meslek seçin, içinizdeki yaratıcı yalancıyı öldürmeyin. Yazık olur ! (inanın yalan söylemiyorum)
2. İstediğiniz diplomaya sahip olun ya da olmayın, kolaylıkla yalan söyleyeceğiz meslekler arasında gözünüzü kırpmadan tercih edeceğiniz bir meslek var: SANATÇILIK.
3. Sahtesini gerçeğinden ayırmanın gittikçe zorlaştığı ülkemizin son elli yıllık tarihi
bu alanda size ışık tutacak yalancı dolmalarla, pardon sanatçılarla doludur.
Bu unutulmaz yalancıların hayatını dikkatle inceleyin.
4. Yalanın en inandırıcısı ve geniş kitleler tarafından hemen kabulu inanın asıl bu iştedir.
Herkes sanatçı olduğu için, artık kimse,” sanatçı nedir”, “kimdir” gibi lüzumsuz sorularla kafasını yormamaktadır. Tek şarkılı, düzgün bacak ve dudak görüntülü bütün hurileri, yanık sesli, sert bakışlı bütün dizi çocuklarını sanatçı saymaktadır.
5. YALANDAN SANATÇI olun sizi herkes alkışlayacaktır. Yalanın alkışla taçlandırıldığı böyle bir meslek daha yoktur.
6. Sanatçı olmanın birkaç tehlikesi yok değil. Karşınızdaki rakipler, Mozart, Van Gogh … gibi hani dünyanın kabul ettiği isimler olabilir. Aman bu sizi ürkütmesin. Onlara inananların sayısı nasılsa çok az ve onları kimse gerçekten dinlemiyor.
7. Hani ülkemizde yalana karşı duran birkaç sersem; aydın, kültürlü adam çıkar da sanatçının yalan olmayan tanımı yapmaya kalkışırsa, sakın panik olmayın formülleri var.
Ustalardan feyz alın.
8. Size sanatçı olmadığınız gibi, küstahça bir laf edene “ Bu sanatçılığın okulu vardı da biz mi gitmedik” gibi çok derin ve anlamlı bir yalan söyleyin. Herkes ne büyük laf etti diye düşünürken siz yalancı şöhret basamaklarını hızla çıkarsınız.
9. Bu arada basamaklarda kişiliğiniz kalmış ve bitmiş ne önemi var. Zaten, sizin kişiliğiniz de bir yalan değil mi?
10. Bu yalancı sanatçılığınız, hiç kuşkusuz geniş kitlelerin aslında varolmayan yalancı belleklerinde kaç yıl sürer ve sizi ne kadar zamanda unuturlar bilinmez. Gayya kuyusu gibi, “ yalancı sanatçı” yuta yuta besleniyor bu yalancı kültürler çünkü.
11. Sıkmayın canınızı; bu süreç içinde siz küpünüzü GERÇEKTEN doldurmuş olursunuz.
12. İnandığınız tek gerçek; paranıza sıkı sıkı sahip çıkın. Size yalancıktan inananları da gerçek sanmayın. Onların gözü de kendi gerçeklerindedir: Para
13. Bütün yalanlar içinde netleşen bu tek gerçeğin; PARAnın peşinde koşmanın yalana bağlı olduğunu sakın yanılıp da yakınlarınıza ve geniş kitlelere söylemeyin, sizi GERÇEKTEN harcarlar.
Haydi yalancı başarılar!
(Gelecek bölüm: Gerçeğin yalanı, yalanın gerçeği… 32 tekmili birarada… Yalan söylüyorsam, gerçekçiyim”!)