Şifa

Şifa

aile-dizimi-nedir-ve-uygulamasi-nasil-yapilir
şifacılıK, tepe

Aile Dizimi Nedir ve Uygulaması Nasıl Yapılır? 

Öncelikle şunu söyleyeyim ki aile dizimi tekniği, Yaradan’ın bizlere büyük bir hediyesi. Bilenler zaten yıllardır faydalanıyor. Hayatınızda muazzam şifalanma yaratabilen enfes bir çalışmadır. Ayrıca hayatınızda izleyebileceğiniz en fantastik tiyatro sahnesidir, çünkü dizilimde olan insanların nasıl o kişiliklere büründüklerine ve nasıl bir senaryo canlandırdıkları aklınızı başınızdan…

su orucu
heKim

Su Orucuna Dair Her Şey 

Su orucuna başladığımızdan beri özelden yazan veya arayanların ve dahi sessiz kalıp çekirdek çitleyerek bekleşenlerin merak ettikleri her şeyi açıklıyoruz, toplaşın. Öncelikle, adı Su Orucu ama bu bir su içmeme orucu değil, yanlış anlayanlar olmuş. Suya ilaveten, şekersiz katkısız az miktarda kahve ve çay tüketebiliyorsunuz….

mahremiyete dikkat!
ana sayfa, şifacılıK

Mahremiyete Dikkat! 

Yapılan eğitimler ve çalışmalar esnasında çekilen fotoğraflar sosyal medyada sık sık karşıma çıkıyor. Yoga seansı tamamlanmış, yerde yatıyor herkes. O anda kendisiyle başbaşa veya iç sesiyle muhabbette. Hoca çekiyor videoyu ve hop internete. Veya bir çalışma yapılıyor çok derin. Bir bakıyorsun fotoları çekilmiş ve paylaşılmış….

benim minik msim
ana sayfa, şifacılıK

Benim Minik MS’im 

MS. Ortaokul lise zamanlarımda ” Milattan Sonra ” demekti benim için… 2011’den beridir tarih kitaplarında bile görsem eski anlamı kalmadı literatürümde. O artık Multiple Skleroz. Yaşadığım ve büyütüldüğüm ortam sayesinde 24 yaşıma kadar zararlı denilebilecek her şeyden izole bir hayat yaşadım. Ne alkol, ne sigara,…

utancın gizli yüzü
psikolojiK

Utancın Gizli Yüzü 

Duygularımız içinde en ağır olanıdır utanç duygusu. Yaşamımızda izlerini, öfke, değersizlik ve yetersizlik olarak gösterir. Çocukluk dönemimize ait davranışlarımıza gelen aşağılama ve eleştirilerle benliğimize yapışır, büyüdükçe varlığımıza yönelir. Başkalarına karşı içimizde oluşan yargıların ve eleştirilerin kaynağı içimizin derinliklerinde taşıdığımız utanç duygusudur. Bu duygunun izleri oldukça…

titreşimsel zehirlenme
ana sayfa, şifacılıK

Titreşimsel Zehirlenme 

Titreşimsel alandan baktığınızda her hangi bir hastalık sonrasında bedende bu tam bir iyileşme ile sonuçlanmamışsa o titreşimi çok uzun yıllar sonra bile alanda görebilirsiniz. Bu olağandır. Batı tıbbı hasta değil hastalıkla ilgilendiğinden bedenin semptomlarını ortadan kaldırmak batı tıbbı açısından iyileşme sayılır. Oysa titreşimsel açıdan gerçek…

Değersizlik Sorunu
psikolojiK

Değersizlik Sorunu 

Mesele, Çetin Altan’ın söylediği gibi, önemli olma çabasının anlamsızlığını, ama değerli olma çabasının hayatın anlamı olduğunu kavramakta.Eğer değerli olmayı, uygarlığımızın en büyük tuzaklarından biri olan, önemli olmakta ararsak, nafile bir hayat yaşarız. Değer sorunu yaşayanların neredeyse hepsi, ailelerinin, önemli bir insan olmaları için yönlendirdiği çocuklar.Ve…

Osteopati Mucizesi
heKim

Osteopati Mucizesi 

Bu osteopati mucize gibi bir şey… Pazar günü Sonsuz omzuma çıktı. Belim bir anda kitlendi kaldı. Hareket edemiyorum. Yürüyemiyorum. Çok fena bir halde kaldım. 3 gündür kas gevşeticilerle ve yatarak ayağa kalkabilir hale geldim. Sonra bugün sevgili osteopatım Özcan Boncukçu‘ya gittim. Herhangi bir ortopedi servisine gitsem…

Özel Olun
psikolojiK

Özel Olun 

İnsanlar ikiye ayrılır, eylemleriyle kendilerini var edenler ve kendi eşsiz varoluşunu eylemlerine yansıtanlar. İlk güruh çoğunluktadır; default verilen birey olma ve yaşama klavuzlarını sorgulamaz, her adımı harfiyen yerine getirmek için, canla başla ömür boyu didinirler. Ve elbet bir yerde, bir sebepten bu verimlilik sekteye uğrar….

Dengenin Formülü
psikolojiK

Dengenin Formülü 

Denge. Yazılışında ve okunuşunda bile bir ahenk, sahiden de bir uyum barındıran, duyulduğu anda insana huzuru ve ılık mutlulukları çağrıştıran kelime. Hemen her işin başını sağlık’a bağlamamız gibi, sonunu da denge’ye bağlıyor olsak da, çoğu zaman deneyimlemeyi beceremediğimiz varoluş hali. Neden deneyimleyemiyoruz? Ağırlıklarımız mı hileli,…

Çakralar Üzerine
şifacılıK

Çakralar Üzerine 

Bildiğiniz gibi çakralar, vücudumuzdaki enerji merkezleridir. Esasında çok daha fazla çakra bulunmasına rağmen, yedi temel çakra, psikolojik ve fiziksel sağlığımız üzerinde bilhassa etkendir. Bu çakraların işleyişinde oluşacak bir anomali, yani gereğinden hızlı veya yavaş hareket, o çakranın yönettiği fiziki ve psikolojik alanlarda soruna yol açabileceği…

“Beynini Bu Kadar Çok Dinleme”
psikolojiK

“Beynini Bu Kadar Çok Dinleme” 

Ne klişe bir uyarı değil mi? Her yerde yazıyorlar artık: “çoğu su, biraz da şekerden ibaret, araba koltuğu uyarısı gibi otomatik bipleyen bu organa, gereğinden fazla pay vermeyin.” O an düşününce, biz de mantıklı buluyoruz bu ikazı, hatta beynimizin boşuna “bip”lediği birçok olay da hatırımıza…

psikolojiK

Değişimde Adaptasyonun Gücünü Anlamak 

Son zamanlarda herkesin dilinden, sizlerin de fark etmiş olabileceği gibi çaresizlik akıyor sayın okur; herkes sona geldiğimizden, işlerin bir daha asla yoluna girmeyeceğinden, dünyanın asla bir daha yaşanılası bir yer olmayacağından; hadi hiç olmadı tüm bunlar olsa bile kendisinin düzelmeyeceğinden emin. Milyarlarca yıllık canlı ve…

Bellerophon Efsanesi: Amazon Kadınları Anneliğe İkna Eden Erkeklere Bakış
psikolojiK

Bellerophon Efsanesi: Amazon Kadınları Anneliğe İkna Eden Erkeklere Bakış 

İncelememize geçmeden önce Bellerophon Mitolojisini kısaca özetleyelim: Bellerophon yakışıklı, genç bir savaşçıdır. Bir gün av sırasında yanlışlıkla kardeşini öldürür ve bunun üzerine yaşadığı toprakları terk eder. Gittiği yolda bir krallığa denk gelir ve burada ağırlanır. Kralın karısı Bellerophon’a aşık olur, ancak Bellerophon kendisine iyi niyet…

Neden Affedemiyoruz?
psikolojiK

Neden Affedemiyoruz? 

“Aksın, içimde siyah bir nehir gibi dolanan keder unuttuğum, unutmaya çalıştığım ne varsa bende durmasın içimde öyle çok ki, her gidenden biriktirdiğim melekler” Birhan Keskin Hepimizin vardır bazı can kırıklıkları; unutmayı, bırakmayı beceremediği yaşanmışlıkları. Bazıları zaman zaman düşer akla ki, oldukça olağan bir insan davranışıdır…

İradesiz Miyiz?
psikolojiK

İradesiz Miyiz? 

Genelde insanlarla görüştüğümde, yapmaları gerektiğini düşündükleri ama yapamadıkları bir durum varsa böyle derler: “iradem yok.” Oysa bu beyan bana oldukça mantıksız gelir çünkü bir insanın iradesiz olduğunu, yani komple iradesiz olduğunu düşünebilmemiz için o insanın ölmüş olması gerekir. İradesiz olmak, etkin olamamak anlamına gelir. Tam…

Çocukken Mutlu Muyduk Sahi?
psikolojiK

Çocukken Mutlu Muyduk Sahi? 

Herkes böyle düşünür değil mi? Çocukken çok mutlu olduğunu, büyüdükçe dünyanın kirlendiğini. Oysa psikoloji alanında yapılan araştırmalara baktığımızda, insanın çocukken hiç de iddia ettiği kadar mutlu olmadığını görüyoruz. Aksine sık sık istekleri yerine getirilmediğinde sinirleri bozulan, yetişkinlerin kendisine eşiti gibi davranmamasına içerleyen, duygularını olumlu olumsuz…

Duyguların Dilini Anlamak
psikolojiK

Duyguların Dilini Anlamak 

Bilirsiniz, bebekler ilk kez konuşmaya başladıklarında, henüz kelimeleri doğru ve tam telaffuz edemediklerinden, ebeveynleri dışında onları çok az insan anlar. Tam da geçen gün böyle bir olay yaşadım. Telefonumla uğraşırken on beş aylık yiğenim bana bakıp, “aru, aru!” demeye başladı. Tabi düzgün Türkçe bilen biri…

Zihninizi Berraklaştırmanın Yolları
psikolojiK

Zihninizi Berraklaştırmanın Yolları 

İlkokul ikinci sınıftayken, Çatalca’ya bir gezi planlandı öğretmenimiz tarafından. Kararlaştırılan haftasonu, tüm öğrenciler velileriyle birlikte geziye katılacaklardı ve veliler de gezi için, börek-çörek hazırlayacaktı. Gezinin yapılacağı cumartesi sabahı geldi, annemin bir gün önceden hazırladığı yiyecekleri yüklendik ve okula geldik. Ancak hemen hemen kimse gelmemişti. Bizimle…

Load more