Günah kelimesinin Arapça karşılığı olan sözcüklerden biri Fahşa’dır. Fahşa’nın anlamı ise “Hakka, Hakikate uygun olmayan her iş” demektir. Fahişe, Fuhuş, fevahiş, fahiş sözcükleri Fahşa’dan türemiştir. Yani Türkçe’de kullandığımız ve yalnızca cinsellikle ilişkilendirdiğimiz fuhuş ve fahişe sözcükleri gerçek ve doğru anlamda kullanılmamaktadır. Kuran’da aynı sözcükler adaletten nezakete, yalan ve iftiradan, sevgi saygıya kadar birçok farklı kavramlar üzerinde farklı yerlerde kullanılmıştır. Günah kelimesinin odağı özellikle cinselliğe çekilerek ve bu konu üzerinden yorumlanıp sistem şekillenerek zihinde bilinçsiz bir gerilimin yaratıldığının ve aslında en büyük günahın işlendiğinin keşke farkında olabilseydik.

Günah kelimesinin İngilizce’den gelen çarpıcı açıklaması ise unutkanlık ve gaflettir. Bilinç farkındalık ise, gaflet ve unutkanlık da bilinçaltına terk ettiklerimizdir. Kelimenin gerçek manasını anlayıp onu kavramak yerine kişisel algıladığımız deneyimler üzerinden kirletmeyi seçtik.

Simdi zihninizi tarayın ve “günah” kelimesinin zihninizde en çok korku ve suçluluk duygusu uyandıran düşüncenizin ne olduğunu bulun. Şayet bu cinselliğe dair arzu ve istekleriniz, cinsel uyarımı sağlayan tüm dış faktörler, cinselliği çağrıştıran kıskançlık ve rekabetleriniz, cinsel uyaranlarla tetiklenen bedeniniz, cinsellik içeren küfür ve hakaretlerin malzeme olduğu öfkeniz, doğanın cinselliği ile yaşam bulan enerjiniz ise siz bir günahkarsınız!

Evet bu doğru! Siz bir günahkar, siz bir unutkan, siz gaflet içinde olan ve siz tamamen bilinçsizsiniz.

Cinselliği bilince çıkarmadığınız, zihninizi cinsellik konusunda taramadığınız, cinselliğe dair yargılarınızı bırakmadığınız sürece günahkar kalmaya devam edeceksiniz. Çünkü cinsellik hayatın ayrılmaz bir parçasıdır ve seni doğuran şey sekstir. Ve bunu bilince taşımadığın sürece bu konuda her zaman aşırı bir meraka, saplantı derecesinde yönelimlere, depresif geri çekilimlere, sürekli tekrarlayan kederlere, acı ve azaba sebebiyet vereceksin.

İhtiyacın olanın cinselliğe düşman olmak, cinselliği görmemek, ondan tiksinmek ya da onun peşinden koşmak olmadığını anlaman gerekir. İhtiyacın olan cinsellik konusunda gerçekten eğitilmek, eğitilmeye izin vermek ve kendini eğitmeye yüce bir gönüllükle rıza göstermektir.

Not : Bu kelimelerin anlamlarına dair yapacak olduğunuz araştırmalarda kendi kişisel görüşünüzü ve bilinç seviyenizi yansıtan açıklamalara rastlayacağınızı unutmayın ve hakikati bilmek niyetinizle tamamen yargısız bir zihinle doğru yanıtı arayın.

SATH Bilinç Okulu