2012 ile kıyam, yani ayağa kalkış başlıyor. İnsanoğlu var olduğu ilk günden beri süregelen serüveninde yeni bir döneme başlıyor. Artık ektiklerimizi biçmenin zamanı geldi. Bunca yıldır susanlar, artık konuşmaya, anlatmaya ve görmemizi sağlamaya çalışıyorlar. Bize sunulanları görebilmemiz için işte adımlar.

Nefes Alın

Gerçekten nefes alın. Durun ve nefes aldığınızın ve her nefesle öze yaklaştığınızın farkında olun. Havadaki yaşamı HAY’ı her anı daim-i de içinize çekin. İster plazada ister dağ başında olun. Yeterli nefes aldığınızı fark edin. Çünkü sadece nefes almak bile milyonlarca yıl şükretmek için yeterlidir.

Nefes Verin

Nefes verdiğinde de bir düşün. Ne yaptın? Öldün aslında. Nefes aldığında hayat bulan bedenin nefes verdiğinde de ölümü yaşıyor (!). Aslında her an ölürken bu kadar didişmek niye! 2012 hasat zamanıdır. Şimdiye kadar ektiklerinden bir hayır gelmeyeceğini düşünüyor olabilirsin.  Ama toprağın bereketi seni sağaltacaktır. Dur ve şimdi yeni tohumlar ekmeye başla. Kendi hayat tarlana sahip çık.

Değişin

İster Satürn transitleri olsun ister içinizden gelen bir ses. 2012’de istesek istemesek de değişeceğiz. Çünkü şimdiye kadar öğretilen dogmalar ve insan üretimi doğaya aykırı gerçekler değişiyor. Şimdi hakikat zamanı! Artık ne kendimize ne de başkalarına ki ikisi de aynı şey yalan söyleyecek vaktimiz yok. Değişim harekettir ve akan su kir tutmaz J

Dönüşün

Dönüşün hem de  Kafta’nın eserindeki Gregor misali dönüşün. İnsandan böcek böcekten insan olmanın farkına varın. Değişimin en güzel yüzü kendi gözlerinin içinden bakabilme fırsatı vermesidir. İnsan özüne döndükçe kendi olur. Kendi oldukça da aslında olmadığının farkına varır. Bu bir cümle uzun bir insan olma yolculuğudur.

Olun

Sadece kendiniz Ol’un. “Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol” Çünkü kendiniz oldukça hayatın sizi destekleyeceği bir yıldasınız. Maskeleri atın ve adınız neyse o olun. Aynadaki yüzünüzle barışmak için kendinize izin verin. Çünkü sokakta, restoranda, parkta, işyerinde, sinemada gördüğünüz he kim ve neyse hepsi sensin.

Sevin

Bazı reklamlarda sevgi temasının yükselmesi “tesadüf” mü yoksa ortak bilinçte artık herkese yayınlan mesaj mı? Sevin önce kendinizi, ama kendinizin “ben” olduğunu düşünmeden sevin. Sevin çünkü sevgi düşünceden daha güçlü bir ışıktır. “uzanıp kendi yanaklarınızdan öpün”

Ve sen kim olduğunu çok iyi biliyorsun. Kendinle savaşmayı ve yargılamayı bırak artık. “Çünkü neyi arıyorsan O’sun sen”

Elif Oktav Erdemli