Kavramlar, olguları tanımlamak için zihnimiz tarafından yaratılmış olan kurgulardır. Örneğin, bir olgu olarak var olan SU için kafamızda bir kurgu, yani SU sözcüğü vardır. SU sözcüğü, SU’yu tanımlamak için kullandığımız zihinsel bir kurgudur.

İnsanın belki de en büyük yanılgısı bir zihinsel kurgu olarak var olan kavramın, o kavramın işaret etme gayretinde olduğu şeyi eksiksiz olarak tanımlayabildiğine inanmasıdır. Başka kelimelerle ifade edersek insan, SU sözcüğünün SU’yu eksiksiz ve tam olarak tanımladığını sanır. Bu sanrı, zihnimizde beliriveren her düşünceyi gerçeğin HAKİKİ tanımı sanmamız yanılsaması yaşamamıza neden olur. İnsanlar bir yandan düşüncelerinin gerçek şeyleri, gerçek tehlikeleri, gerçek nitelikleri, genel anlamda gerçeği ifade ettiğine inanırken, bununla da yetinmez, kalbime sordum, kalbime doğdu, bana öyle geldi ki, gönlüme düştü ki, sezgilerim bana diyor ki gibi laflarla HAKİKAT üzerine kıyama girişir. HAKİKAT katilleri böyle yaratılır. Bunlar, tam anlamıyla kuzu kılığındaki kurtturlar. Daha da acısı kendilerini kuzu sanırlar.

İnsan, sözcüğün HAKİKATİ eksiksiz tanımladığını sanır; ama SU sözcüğünü tekrarladığında susuzluğunun geçmediğini bir türlü anlayamaz.

Cem Şen

1968 yılında doğdu. 1981 yılında savaş sanatları eğitimi almaya başladı. 1987 yılında Zen Budizm’in Türkiye’deki temsilcisi olan İlhan Güngören ile tanıştı ve 1987-1990 yılları arasında Güngören’in asistanlığını yaptı. Bir yandan Güngören’i Zen çalışmalarında ve Tai Chi Ch’uan derslerinde destekleyen Cem Şen aynı zamanda Namık Ekin, Mustafa Aygün gibi eğitmenlerle savaş sanatları eğitimini sürdürdü. 1990 yılında ilk çeviri eseri yayınlandı. Aynı yıl çalışmalarını tümüyle Taocu çalışmalara yönlendirdi. Sırasıyla Mantak Chia, Master Wang, Master Wu, Eric Steven Yudelove gibi ustalardan eğitim alan Cem Şen aynı zamanda bu ustalardan farklı Taocu sistemleri öğretme yetkisi de aldı. Halen ustalar ile çalışmalarını ve dünyanın farklı yerlerinde bulunan yaşayan büyük bilgelerle iletişimini ve arayışlarını sürdürmektedir. 1991 yılında Dharma Yayınları’nı ve ardından 2003 yılında bu yayınevinden ayrılarak Klan Yayınları’nı kurmuş olan Cem Şen’in içlerinde “Enerjinin Dansı: T’ai Chi Ch’uan” ve “Dolmuşa Binme ve Dolmuştan İnme Sanatında Zen” adlı kitaplarının da bulunduğu 8 kitabı ve yaklaşık 40’a yakın çeviri eseri bulunmaktadır.