Zaman zaman sorular gelir, “Ölüm ve ötesine dair bildiğiniz güzel kitaplar var mıdır?” diye. Malum hayatımızın içinde, her ne kadar can acıtıcı olsa da doğal bir süreçtir ölüm de… Peki ölümün ötesinde nasıl bir dünya var? Bu noktada elbette ölüm var mıdır, yoksa başka bir manada mıdır gibi sorular da gelebilir. Ama burada sizlere şahit olduğumuz dünyevi ölümler ve ötesine dair okuduğum en güzel kitapları sizlerle paylaşmak istedim. Elbette orası böyle midir, değil midir farklı görüşler olabilir. Belki de her ruhun deneyimi kendine özgüdür. Bilemiyoruz net. Bu kitaplar bir fikir sahibi olmamıza yardımcı olabilir belki de… Bununla birlikte bildiğim bir şey varsa, bu  kitapların sadece ölüme dair değil, yaşama bakışıma dair nice aydınlatmalar yaşattığı ve bilinç genişlemesi yarattığıdır. Keyifle okumanız dileğiyle…

 

Ölüm Ötesine dair en güzel kitaplar

1) Billy Fingers’ın Ölümden Sonraki Hayatı – Annie Kagan (Koton Kitap)

Bu konuda yazılmış pek çok kitap, ölümden dönen insanların hikayesi iken, bu bambaşka bir kitap. Öteki dünyadan “canlı” yayın diyebiliriz. Annie’nin ağabeyi Billy vefat ediyor ve sonrasında kardeşiyle iletişime geçiyor. Bu iletişim esnasında adım adım öte dünyada neler yaşadığını anlatıyor. Bir ruhun nasıl süreçlerden geçtiğine dair çok “canlı” bir kitap bu. Anlatımı da o kadar güzel ki… Hele ruh ailelerinin anlatıldığı bölüme bayılmıştım. Mutlaka okuyun.


Ölüm Ötesine dair en güzel kitaplar

2) Yüreğime Yolculuk – Anita Moorjani (Klan Yayınları)

Anita’nın hikayesi belgesellere konu olmuş türden. Kanserin dördüncü evresinde iken ve bedeninde limon kadar büyük urlar çıkmışken, ölümü yaşıyor; ama babası karşısına çıkıp “daha vaktin gelmedi, geri dön şifalanacaksın” diyor. Anita hiç istemese de geri dönüyor ve kanser vücudundan hızla yok oluyor. Doktorlar halen araştırıyorlar sebebini ama bulamıyorlar. Bu arada Anita’nın yaşadığı deneyim o kadar etkileyici ki… Kendisi Hint kökenli olduğu için ruhsal öğretilerle birlikte birleştirip anlatıyor. Kendisiyle tanışmak da nasip oldu, onun en güzel yönü samimiyeti. Çok yürekten ve içten bir kadın. Kitabı da çok güzel. Kaçırmayın.


Ölüm Ötesine dair en güzel kitaplar    Ölüm Ötesine dair en güzel kitaplar

3) Ruhların Yolculuğu / Ruhların Kaderi – Michael Newton (Ruh ve Madde Yayınları)

Michael Newton, ekmenezi yani hipnozla geriye götürme tekniği ile çalışan bir psikiyatrist. Yıllarca ölüm ötesi üzerine çalışmış. İnsanları doğumlarının öncesine götürmüş. Kitapları ise muhteşemdir bu konuda. Okurken siz de hatırladığınızı hissedebilirsiniz. Öte dünyanın sistemi, dünyaya gelip planları, ruhsah hiyerarşi, ruhların kontratları ve daha pek çok konuda harika bilgiler yer alır. Newton’ın başka kitapları da var. Sonrasında hepsini okumak istersiniz.


Ölüm Ötesine dair en güzel kitaplar

4) Cesur Ruhlar – Robert Schwartzman (Ruh ve Madde Yayınları)

“Sık sık “kötü” bir şey olduğunda bu, yok yere acı çekme gibi görünebilir. Peki, ya en zorlu deneyimler doğmadan önce planladığımız gizli amaçlarla doluysa? Hayatınızdaki koşulları, ilişkileri ve olayları kendiniz seçiyor olmayasınız?

Bu sayfaların içinde on kişinin -tıpkı sizin gibi- doğmadan önce deneyimlemeyi planladıkları büyük zorluklar bulunmaktadır. Yazar Robert Schwartz dört yetenekli medyumla çalışarak bu on kişinin neleri, niye seçtiklerini keşfediyor. Ruhların, onları bekleyen yaşam sürelerinden umduklarını tartıştıkları doğum öncesi planlama celselerini bize sunuyor. Bunu yaparak biz ölümsüz varlıkların mücadelelerimizi ve bizi bekleyen başarılarımızı tasarladığımız öteki tarafa açılan bir pencereyi aralıyor.”

Bu kitabın en zorlu tarafı, baskısı bittiği için şu anda bulunması çok zor. Bulabilirseniz mutlaka okuyun.


Ölüm Ötesine dair en güzel kitaplar

5) Kanıt – Eben Alexander (Klan Yayınları)

“Gittiğim yer gerçekti. Kıyasla, şu an yaşadığımız hayatı tamamıyla hayali kılacak kadar gerçekti. Komadayken başıma gelenler hayatım boyunca anlatacağım tartışmasız en önemli hikaye olacaktır.
Ünlü beyin cerrahı Doktor Eben Alexander kendini her zaman bilim insanı olarak tanımlamaktadır. Kanıt odaklı, ilaca dayalı sarsılmaz inancı onu dünyanın önde gelen sağlık kurumlarında önemli bir kariyere yükseltmiştir. Fakat tüm bunlar değişmeye başlayacaktır.
2008 yılında bir sabah menenjitin az rastlanır bakteriyel bir biçimine yakalanmış olduğu için komaya girer. Beyin taramaları çok büyük bir hasar olduğunu göstermektedir. Onun hayatta kalacağı beklenmiyordu. Aile bireyleri kendilerini en kötü sona hazırlarken mucizevi bir şey olur. Doktor Alexander’ın beyni tamamen hareketsizken birden uyanır. Değişmiş, ruhun sonsuz kavrayışının kuşkusuz biçimde farkında ve ölümün ötesinde bir yaşamın kesinlikle var olduğuna inanan bir adam olarak uyanır.
Doktor Alexander hayret verici kitabında, yazabilmeye başladığı andan itibaren aldığı notları birleştiriyor. Ölüme yakın diğer tecrübelerden farklı olarak, beyninin, bu yolculuğunu yaşam sonrasına aktaramamasını da açıklıyor.
‘Kanıt, evrendeki rolümüzü kavrayışımızı değiştirecek, ruhsal tecrübelerin anlatıldığı yazılı eserler arasında, eşsiz ve merak uyandıran bir hikayedir.”

Kanıt’ın en güzel tarafı bir beyin cerrahı tarafından yazılmış olması. Kitabın sonunda Eben, adım adım doktorlardan deneyimine dair gelebilecek bak aslında şudur teşhislerini yazmış ve hepsini tıp diliyle yanıtlamış. Kitap da gayet okunası.


Ölüm Ötesine dair en güzel kitaplar

6) Birçok Üstat, Birçok Yaşam – Brian Weiss (Butik Yayınları)

“Genç hastası ve ikisinin de yaşamını değiştiren geçmiş yaşam terapileri ile ilgili ünlü bir psikiyatrın gerçek hikâyesi..

Ünlü bir psikiyatr olan Dr. Brian Weiss bir gün bir hastası ile birlikte çalışırken hastasına hipnoz uygular. Hipnoza giren genç kadın geçmiş yaşamları ile ilgili birçok vizyonlar görür ve bunları anlatır. Bununla birlikte bazen iki yaşam arasındaki boşluklarda bazı üstatlar devreye girer ve dünya ile ilgili birçok mesajlar verirler. Bazı mesajlar Dr. Brian Weiss’in ailesi ve ölen oğlu ile ilgilidir. Konuyla son derece yakından ilgilenen Dr.Weiss hastasıyla yaptığı birçok seanslar sonucunda inanılmaz sonuçlara ulaşır.”

Brian Weiss, bu konuda çok tanınmış bir isim ve onun bu ilk kitabı da bir spiritüel klasiktir.


Ölüm Ötesine dair en güzel kitaplar

7) Ölümü Yaşamak – Betty Eadie (Form Yayınları)

Bu kitabı özellikle çok severim, çünkü benim 1995 yılında ruhsal yolculukla tanışma zamanlarımdaki ilk kitaplarımdandı. O yüzden yeri çok ayrıdır. Betty’nin deneyimi de çok tatlıştır. Nadirkitap’ta var bu kitap. Tanıtım yazısı şöyle:

“Betty, fiziksel ölümünün ardındaki olayları inanılmaz bir nitelikle bize açıklıyor. Bugüne kadar bu deneyimi yaşayan insanların hepsinden çok daha çarpıcı ve inandırıcı bir netlikle anlatıyor.
Hayat ve hayat sonrası için aldığı mesajları, dünya ötesinin sihirli gerçeklerini ve öğrendiği tüm şeyleri bize aktarıyor. Betty, seçkin üniversitelerde ve derneklerde birçok seminer verdi, olağanüstü deneyimi Amerika ve Japonya’da TV programlarında uzun süre yer aldı.
Betty’nin hayat felsefesi aldığı mesajlarla sonsuza kadar değişti. Deneyimi kendisinde o kadar derin izler bıraktı ki, her saniye onunla beraber yaşıyor. Bu duyguları bütün insanlarla paylaşmak, bütün dünya insanlarını sevgide buluşturmak şimdi Betty’nin tek arzusu.”


Ölüm Ötesine dair en güzel kitaplar

8) Tanrı ile Sohbet 4: Ölümden Sonra – Neale Donald Walsch (…Ötesi)

Neale’in meşhur serisinin bu kitabı ülkemizde 4. Bölüm olarak yayınlandı. Ama anladığım kadarıyla bir ara kitaptı. Bununla birlikte ölüme dair muazzam bilgiler anlatan, çok aydınlatıcı müthiş bir kitaptır. Tanıtım yazısı da şöyle:

“Bu hayat bittiğinde ne olacak?
Bizden önce giden sevdiklerimizle yeniden buluşacak mıyız?
Tanrı bizi orada karşılayacak mı?
Yargı Günü var mı?
Sonsuzluğa kadar lanetlenecek miyiz?
Cennete gidebilecek miyiz?
Ölümden sonra neler olduğunu gerçekten bilebilecek miyiz?
Bir şey Olacak mı?
Bu yanıtları bilseydik hayatımızı çok farklı yaşar mıydık?
Ölmekten daha az korksaydık, hayatımızı daha az korkuyla ve daha çok sevgiyle yaşar mıydık?
Bu kitap, ölümden sonra ne olduğunu bilmeyenlere ve bu yüzden hayatın ne olduğunu anlamayanlara.
Bu kitap, hayatın formülünün farkında olmayanlara.
Bu kitap hayatı bir bilmece olarak görenlere.
Bu kitap, tüm bunlarla ilgili bir şeyler bilip bazen bildiklerinden şüpheye düşenlere.
Bu kitap, sadece korktuklarını bilenlere.
Bu kitap yukarıdaki gruplardan hiçbirine girmeyip, başkalarına yardım etmek isteyen ama nasıl yardım edeceğini bilmeyenlere.”

Hasan 'Sonsuz' Çeliktaş

18 Kasım 1976'da Mersin'de doğdu. Toros Koleji'ni bitirdikten sonra Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü'ne girdi. Fakültesini çok sevdiğinden mezuniyeti sonrasında oradan ayrılamadı ve asistan kadrosunda eğitim hayatına devam etti. 2005'te ise İzmir'e yerleşti. 2001 yılında "Sonsuzlukotesi" mail grubunu kurmasıyla başlayan yazarlık hayatı, önce 2002'de sonsuzlukotesi.com'u, daha sonra da 2004'de derKi.com'u kurmasıyla devam etti. Bir yandan da Cosmopolitan, Esquire, Yeni Aktüel, Zodiac, Akşam Brunch gibi dergilerde ve Akşam Gazetesi'nde serbest yazar olarak yazıları yayınlandı. 2011'de ise Anadolu topraklarından doğup Amazon.com'da yayınlanan ilk Türk Spiritüel dergisi "The Wise"ı oluşturdu. Halen yazmaya devam ediyor. Duru Sonsuz ile Özün Dünya'nın babası sıfatıyla onlara rehberlik yapmaya çalışıyor...